Az egyik legnépszerűbb hiteltermék a folyószámlahitel, ami nem véletlen, hisz szükség esetén, bármikor, bármire, felhasználhatjuk és elérhetjük. A folyószámlahitel fenntartásáért azonban fizetnünk kell. A hitelkeret ki nem használt részére rendelkezésre tartási díjat számít (hat) fel a bank.

8 pénzintézetből csupán az MKB Bank alkalmaz rendelkezésre tartási díjat, ahol a díj mértéke 0,2% havonta. A hitelkeretből ténylegesen igénybevett részre pedig kamatot kell fizetni.


vepo commonAz elmúlt években folyamatosan változtatták, folyamatosan szigorították a gépjármű tulajdonjogában beállt változás bejegyzésének folyamatát. Amennyiben újabb változás nem áll be, úgy az ideihez hasonló lesz a gépjármű átírás menete 2014 - 2015 évben is. Ami biztosan nem fog változni, hogy a gépjármű átírás menete is megköveteli bizonyos dokumentumok benyújtását. Ezek nélkül, vagy bármelyik hiányában biztosak lehetünk, hogy a tulajdonjog bejegyzés iránti kérelmünket el fogják utasítani. Tehát a lényeg, hogy az átíratás miatt az okmányirodába csak érvényes kötelező biztosítással, elvégzett eredetiségvizsgálattal érkezzünk.


vepo commonA távhő árak 2014-ben hazánkban nem a piaci körülményektől függnek, hanem a kormányzati döntésektől. A távhő árak változásai 2014-re is a rezsicsökkentés keretében alakulnak előzetes számítások alapján. Európai viszonylatban a lakásfenntartás költségei hazánkban a legmagasabbak, mert nálunk az átlagkereset 20 százalékát teszi ki az energia számla, addig Európa többi országában ez csupán 6 százalék. Az átlagkeresetnél jóval kevesebbet keresnek az emberek, ezért a háztartások bevétele is kisebb, ezzel lesz nagyobb az arányszám.