vepo commonÚgy tűnik, enyhe túlzás volt Lázár János részéről az a hirtelen kinyilatkoztatás az év elején, amikor azt mondta, hogy a devizahiteles autósoknak lehetőséget kell adni adósságuk rendezésére úgy, hogy visszaadhassák a gépkocsijukat. A Figyelő szerint egész más a helyzet, semmi remény arra, hogy a kormány meg akarná menteni a devizahiteles autósokat annak ellenére, hogy az év eleji említett nyilatkozatban az államtitkár egy lakossági fórum keretében jelezte, hogy szerinte a kormánynak mindenképpen foglalkoznia kell a deviza lakáshiteles személyek mellett az autót devizahitelből vásárlók problémájával is.


vepo commonAz általános iskolába való beiratkozás mindig nagy esemény volt azokban a családokban, ahol volt olyan gyermek, aki tankötelessé vált, és készült elkezdeni az iskolai éveit. Idén azonban még az eddigieknél is nagyobb érdeklődés övezte a beiratkozást. Ennek legelőkelőbb helyen lévő oka, hogy 2013. január 01-től alapjaiban változott meg az iskolás szerkezete. Mint köztudott jelzett időszaktól az állam vette át az oktatási-nevelési intézmények fenntartását. Ez a változás kezdetben csak az intézményeknek okozott fejtörést, hiszen az addig megszokott, és jól bejáratott adminisztráció megszűnt és helyette meg kellett tanulniuk az új fenntartó által előírt feltételeknek megfelelni. Nézzük meg, hogy az általános iskolai beiratkozás 2013, időpontja, feltételei miként alakultak.


vepo commonKi ne lenne kíváncsi arra, hogy 2014 során mennyit vihet majd haza bruttójából, ha mondjuk nem változik a fizetése. Az is lehet, hogy van aki már most tisztában van azzal, számíthat-e netán emelésre, ha igen és tudja, hogy cca. ez mekkora összeg lesz, akkor már ennek fényében kalkulálgathat a programunkkal.