vepo commonAki csak nagyon ritkán használja autóját, vagy annyira magabiztos sofőr, hogy nem tart komoly káreseménytől, annak az üzembentartónak elég megkötnie a Lopás casco biztosítást. Az erre szolgáló kalkulátor használata egyszerű és azonnal ki lehet választani az ajánlatok közül a legkedvezőbb lopás elleni cascót. Ma már olyan kedvező díjakon lehet cascóra szerződni, hogy sokaknak megéri teljes körű casco biztosítást kötni, méghozzá a legegyszerűbb módon, az interneten keresztül. Alkuszi oldalunkon az online casco kalkulátor végigvezeti Önt a lehetőségeken, össze lehet hasonlítani az egyes biztosítók tarifáit, szolgáltatásait és egyszerűen, gyorsan megköthető a biztosítás.


CASCO biztosítás fogalma - Ismerje meg mi is az a casco!

A tulajdonunkat képező gépjárműre a biztosítások két csoportba sorolhatók. Az egyik, mely közúti közlekedésben való részvétel feltétele, a nevében is hordozza ennek a kitételét, a kötelező gépjármű biztosítás. A másik szerződésfajta, mely a gépjármű tulajdonos egyéni igénye, döntése alapján jöhet létre a gépjármű teljes védelmének érdekében, a casco biztosítás.

A casco biztosítás, mely a gépjármű egészére vagy alkatrészeire lehet érvényes, lényege, hogy a gépjárműben, a saját hibából okozott káresemény vagy egyéb rongálás miatt keletkezett károkat enyhítse, a javítás és helyreállítás díjának egy része a biztosító költsége legyen. A teljes körű casco tartalmazza az elemi, lopás, rongálás és üvegkárokat is.

Összefoglalva a CASCO biztosítás a gépjármű tulajdonosok  egyedi igényihez alakítható,  olyan vagyonbiztosítási forma, ahol a gépjármű károsodása esetén a biztosító átvállalja az okozott kár összegének egy részét, mely kiegészíthető baleset, poggyász és az autó extra tartozékaira szóló biztosítással, illetve kölcsön gépkocsi igénylésével.