vepo commonA konyhai mosogatótálca, illetve annak lefolyórendszere az egyik legkönnyebben hozzáférhető terület duguláselhárítás szempontjából, ennek megfelelően nem feltétlenül szükséges szakemberhez fordulnunk, ha ebben a rendszerben észleljük a lefolyó szűkületét vagy elzáródását.


A rendszer szétszerelése: Első lépésként, mint minden hasonló munkálathoz, ehhez is szerezzünk be gumikesztyűt és már a szétszedés pillanatában viseljük. Helyezzünk valamilyen edényt a szifon alá, mielőtt megkezdenénk a munkálatokat, ugyanis a szifonban és a csőben egyaránt víz van. Erre a célra tökéletesen megfelel egy felmosó vödör vagy egy egyszerű lavór is. Ezt követően óvatosan szereljük szét a szifont, a benne lévő vizet pedig engedjük a lavórba.

Fontos, hogy alaposan, de megfelelő körültekintéssel tisztítsuk ki a szifont. Ne hagyjunk benne semmiféle szennyeződést, de olyan tisztítószert és eszközöket alkalmazzunk, melyek nem sértik fel a gumitömítést, hiszen ellenkező esetben a szifonunk szivárogni fog. Az alapos tisztítást követően szereljük össze a szifont, ügyelve a tömítésekre, majd ellenőrizzük a rendszer átfolyását.

Amennyiben a dugulás továbbra is fennáll, lehetőségünk van szakemberhez fordulni, de a barkácsoló hajlamúak folytathatják is a munkálatokat, olyan egyszerű barkácsboltban kapható eszközök segítségével, amilyen például a csőgörény.

A mélyebb régiók takarítása: Amennyiben nem hagyott el bennünket a „Csináld magad!” hangulat, lehetőségünk van a lefolyórendszer további szakaszainak kitisztítására is házilag. Ehhez a fentebb leírt módon szedjük szét újra a szifont. Ezt követően kezdjük el bevezetni a csőgörényt a lefolyó mélyebbi szakaszaiba. A csőgörényt kezeljük határozottan, de fokozott óvatossággal! Ügyeljünk arra, hogy ne feszegessük és semmiképpen ne rángassuk a csőgörényt, haladjunk előre határozottan, de ne erőltessük. Amennyiben úgy érezzük, befeszült vagy elakadt, tekerjük visszább valamivel és húzzuk ki a csőből. Ilyen módon a vezetékben felgyülemlett lerakódásokat tökéletesen el tudjuk távolítani a csőből. Amennyiben befeszül a csőgörény és nem mozdul, hívjunk szakértő segítséget, ugyanis könnyedén beleszakadhat a lefolyórendszerbe, miáltal több kárt okozhatunk, mint hasznot!

Ha házilag nem megy, akkor hívjon minket! www.dugulaselharitasdebrecenben.hu