Minden háztartásban legalább egyszer előfordul ez a kellemetlen probléma, ami a dugulás. Bizony általában mindig a legváratlanabb időben „lep meg minket” ez a baj. A leggyakoribb helye a dugulásoknak a konyhai mosogató. A mosogatók eldugulásának számos oka lehet, mint például vékony vagy épp túl vastag keresztmetszetű a lefolyócsövünk vagy épp rossz a lejtése. Sokszor mi magunk is tehetünk a probléma kialakulásáról, mivel a szennyeződésekkel vegyülve a túl sok mosogatószer használata is ehhez a problémához vezet.


Fontos az is, hogy ha mosogatunk, akkor azt meleg vagy forró vízbe tegyük. Hiszen nagyon sok szennyeződés illetve zsiradék is távozik a lefolyócsövön, amit a hideg vagy langyos víz egyáltalán nem tud lebontani, így ezek lerakódnak és dugulást okoznak. Érdemes mosogatások után egy forró vizes átöblítést is akár végezni.

A másik nagy problémát jelentő dugulás előfordulási helye nem más, mint a vécé. Az teljesen ki van zárva, hogy magától duguljon el, kivéve akkor, ha már több mint húsz éves és vízköves. Ha régebbi vécénk van, érdemes kicserélni, vagy vízkövesíteni, mivel a garat belső átmérője jelentősen leszűkülhet. Ha kis vízhozamú szelepünk van, akkor annak az átöblítő képessége nagyon gyenge. A víztakarékos tartályok fő problémája, hogy épphogy csak leviszik a szennyvizet, ám azt már nem mossák el, így előfordul az is, hogy már mindennapos használatban van a vécénkben a vécépumpa. Fontos azt is megemlíteni, hogy ne akarjunk a vécécsészén keresztül megszabadulni oda nem illő dolgoktól. Rengeteg esetben ide dobjuk a megmaradt ételmaradékokat, a betétet, a tampont, a különféle törlőkendőket, papír zsebkendőt vagy épp kozmetikai vattapamacsokat. Ám ezeknek a helye a kukában van. Ha bármilyen probléma az Ön otthonában megjelent, hívjon minket és mi szakmai tapasztalatunknak köszönhetően gyorsan és hatékonyan megoldjuk a dugulás okozta kellemetlenségeket.