A Facebook végleg leszorította az Iwiwet a pályáról annyira, hogy ez év júniusában meg is szűnik a működése. A legfőbb ok, hogy pénzügyileg már képtelenek az Iwiwet működtetni és fenntartani. A hálózat 2002 és 2013 között végig nyereségesen tevékenykedett, de az év végén már akkorát esett a háló használata, hogy ráfizetés közeli helyzet állt elő. Rettentő érdekes záró ajándékot kaphatnak a tagok, ugyanis az Iwiwtől kérhető egy olyan digitális időkapszula, mely tartalmazza a tag egész tagsági ideje alatt összegyűlt elmentett üzeneteit, fotóit és kapcsolatait is. ezt örök emlékként így bárki megőrizheti.


A háló végét elsősorban a Facebook óriási nemzetközi terjeszkedése és a magyarországi hatalmas elterjedése okozta, a felhasználók száma szinte hihetetlen magasságokra rúg ma már. Az elmúlt fél évben az Iwiw látogatóinak száma ezzel egyenes arányban rettentő nagyot zuhant, a még rendszeresen belépők köre szinte teljes egészében a közép korosztály vidéken élő tagjaiból állt.

Persze nem bizonyítható, hogy valóban a Facebook fénysebességhez hasonló terjedése okozta-e végül is az Iwiw befulladását, de egészen biztos, hogy nagymértékben befolyásolta ez is. a Facebook egy világcéggé fejlődött, mégpedig olyanná, melynek felhasználószáma meghaladja manapság az egy milliárdot és a közösségi oldal, mint cég is a toplistán van, hiszen nem is kis tétellel megjelent a New York-i részvénypiacon is, ami bizony sok mindent megmagyaráz.